Mustáros-gombás tarja
elkészítés
- A tarjaszeleteket hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és bekenjük a mustárral. A gombákat vastagabb szeletekre vágjuk, a foghagymát kockákra, a hagymát hosszában félbe, majd karikákra szeljük.
- Egy széles lábasban, vagy széles, magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk a zsírt. Ebben elősütjük a tarjaszeletek mindkét oldalát, ca. 3-3 percig. Tányérra emeljük a szeleteket, és a maradék zsíron megpirítjuk a hagymát, a gombát és a fokhagymát, állandó kevergetés közben.
- Visszahelyezzük a húst a lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami kicsit befedi az egészet. (ca. 6 dl). Felforraljuk, majd lassú tűzön vajpuhára pároljuk.
- A lisztből és tejfölből habarást készítünk, és miután készre főtt a tarja, bekeverjük vele a hús zaftját. Durvára vágott petrezselyemmel megszórjuk, főtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése