40 dkg liszt
· 3 db tojás
· 3/4 l tej
· 1cs vaníliás cukor
· 3-4 ek olaj
· csipet só
· szóda vagy szénsavas ásványvíz
· 4 db alma lereszelve
Elkészítés:
1. A tojást elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval, majd beleszórjuk a lisztet is. Sűrű tésztát kapunk, amitlegalább 1 órán keresztül pihentetünk.
2. Közben az almát meghámozzuk kimagozzuk és lereszeljük .
3. Majd annyi vízzel engedjük fel a pihent tésztát , hogy kb. tejszín sűrűségű tésztát kapjunk és végül belekeverjük a reszelt almát .Ha túl híg, tojással és liszttel sűrítsük.
4. És kezdődhet a sütés, amihez olajat már nem kell használni, mert a tésztában van elég. Ebből a mennyiségűtésztából kb. 20 darab lesz. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése