Oldalak

2017. december 28., csütörtök

Gombás-tejfölös csirke bakonyiasan recept

  • 4 db csirkecomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba (szeletelt konzerv is jó, de a levét öntsük le)
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • bors ízlés szerint
  •  ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • 1 csapott ek finomliszt
  • elkészítés

    1. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, megmossuk.
    2. A szalonnát csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, ha üvegesre sültek, a zsírjába beletesszük a szintén kockákra vágott hagymát, megdinszteljük.
    3. Ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, borssal, 1 dl vízzel felengedjük.
    4. A gombát megpucoljuk, átmossuk, vékony szeletekre vágva, beletesszük a csirkecombokkal együtt.
    5. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven befedje a combokat.
    6. Ha megpuhult a csirke, a fél pohár tejfölt 1 evőkanál liszttel, kevés vízzel összekeverjük, és behabarjuk.
    7. 1-2 perc alatt összefőzzük, ha szükséges, vízzel higítsuk.
    8. Tálalásnál tehetünk még rá tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése