- 4 db csirkecomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba (szeletelt konzerv is jó, de a levét öntsük le)
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 175 g tejföl
- 1 csapott ek finomliszt
elkészítés
- A csirkecombok bőrét lehúzzuk, megmossuk.
- A szalonnát csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, ha üvegesre sültek, a zsírjába beletesszük a szintén kockákra vágott hagymát, megdinszteljük.
- Ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, borssal, 1 dl vízzel felengedjük.
- A gombát megpucoljuk, átmossuk, vékony szeletekre vágva, beletesszük a csirkecombokkal együtt.
- Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven befedje a combokat.
- Ha megpuhult a csirke, a fél pohár tejfölt 1 evőkanál liszttel, kevés vízzel összekeverjük, és behabarjuk.
- 1-2 perc alatt összefőzzük, ha szükséges, vízzel higítsuk.
- Tálalásnál tehetünk még rá tejfölt.
2017. december 28., csütörtök
Gombás-tejfölös csirke bakonyiasan recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése