Oldalak

2017. december 28., csütörtök

Ananásszal rakott csirkehús recept

hozzávalók / 6 adag

elkészítés

  1. Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. (Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.)
  2. Kibontjuk az ananászkonzervet, és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk.
  3. Egy kisebb tepsit picit kiolajozunk (akár vajjal is kikenhetjük), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát, és rászórjuk a kiolajozott tepsire.
  4. Ezután pedig rárakosgatjuk egymás mellé a besózott csirkehusikat. A húsokra elrendezzük szépen az ananászkarikákat. (Én most kettévágtam minden ananászkarikát, s úgy raktam a húsra.)
  5. A pohár tejfölt jól összekeverjük, és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket.
  6. Kb. 2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe, és betakarjuk alufóliával.
  7. Kb. 30 percig sütjük nagy lángon a sütőben. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s villával megszurkáljuk, megnézzük, hogy mennyire puhult meg a hús. Általában ennyi elég szokott lenni.
  8. Utána még visszatesszük jó 5-10 percre alufólia nélkül, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
  9. Majd kivesszük a sütőből, s akár sült krumplival vagy salátával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése