Ananásszal rakott csirkehús recept
hozzávalók / 6 adag
elkészítés
- Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. (Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.)
- Kibontjuk az ananászkonzervet, és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk.
- Egy kisebb tepsit picit kiolajozunk (akár vajjal is kikenhetjük), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát, és rászórjuk a kiolajozott tepsire.
- Ezután pedig rárakosgatjuk egymás mellé a besózott csirkehusikat. A húsokra elrendezzük szépen az ananászkarikákat. (Én most kettévágtam minden ananászkarikát, s úgy raktam a húsra.)
- A pohár tejfölt jól összekeverjük, és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket.
- Kb. 2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe, és betakarjuk alufóliával.
- Kb. 30 percig sütjük nagy lángon a sütőben. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s villával megszurkáljuk, megnézzük, hogy mennyire puhult meg a hús. Általában ennyi elég szokott lenni.
- Utána még visszatesszük jó 5-10 percre alufólia nélkül, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
- Majd kivesszük a sütőből, s akár sült krumplival vagy salátával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése