Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben recept
hozzávalók / 5 adag
elkészítés
- A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
- A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
- Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése