Oldalak

2017. december 28., csütörtök

Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben recept

hozzávalók / 5 adag

elkészítés

  1. A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
  2. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
  3. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése