Oldalak

2015. május 23., szombat

Túrókrémes piskóta barackkal, eperrel

 konzerv őszibarack,
3 tojás,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
50 dkg túró,
0,5 liter tej,
1 csomag főzős, vaníliás pudingpor,
1 dl kávé,
40 db babapiskóta,
tejszínhab,
20 dkg eper


A barackot szeletekre vágom, levét felfogom. A tojások sárgáját kikavarom a cukor harmadával, a vaníliás cukorral, és a túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral.

A fél liter tejből, 1 dl befőttléből a maradék cukorral és a vaníliás pudinggal krémet főzök. A tűzről levéve óvatosan belekeverem  a túrót és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A kávéhoz teszek 1 dl vizet, a piskótákat megmártom benne, kirakom vele egy jénai tepsi alját. Annyi krémet teszek rá, hogy eltakarja a piskótákat, majd befedjem szeletelt barackkal. Rétegezem amíg van piskóta. A tetejére a krém kerül. Egy éjszakát hűtőbe teszem. Tálaláskor tejszínhabbal és eperrel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése