Oldalak

2015. május 23., szombat

Joghurtos kuglóf

35 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
2 és fél dl joghurt
2 evőkanál kakaó
 ízlés szerint mazsola, vagy,
darabolt dió, apróra vágott csokoládé, egyéb…


A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet  és  joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül. Kettéválasztom, egyik felébe belekeverem a kakaót, majd a kuglófformába felváltva belekanalazom a kétfajta tésztát.
Egy kuglóf formát kivajazok, lisztezem,  előmelegített, forró sütőbe és közepes lángon körülbelül. 160 - 170 fokon egy órán át sütöm.  
Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos tészta.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tálcára és porcukorral megszórva 
kínáljuk.
Amikor langyos kiborítom és meghintem porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése