Oldalak

2015. május 23., szombat

Hamis túrós lepény mazsolával

(15 perc+ sütés)
Hozzávalók:
2 dl tejföl
450 g kefir
3 db tojás
15 dkg kristálycukor
0,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
1 cs vaníliás cukor
25 dkg fodros kockatészta
15 dkg olvasztott sütőmargarin, + 3 dkg a tepsi kikenéséhez és zsemlemorzsa

Elkészítés:
A sütőt 190 C-ra előmelegítjük. Egy 25x36 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A száraztésztát egyenletesen elosztva beleszórjuk a tepsibe.
A tojásokat egy mély tálban felverjük kézi habverővel, majd a többi hozzávalóval egy keveréket készítünk, amit a tepsiben lévő száraztésztára öntünk. 40 percig sütjük.
Langyosra hűlve tálaljuk, ízlés szerint friss gyümölccsel gazdagíthatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése