Oldalak

2015. május 23., szombat

Padlizsánkrém

Hozzávalók 1 adaghoz:
4 db közepes méretű padlizsán,
2 fej vöröshagyma,
1-1/5 dl extra szűz olaj,
só, bors ízlés szerint

A padlizsánokat megmossuk, áttörölgetjük, majd meggrillezzük. Az erdélyiek, amikor nagyobb mennyiséget készítenek, nyílt láng felett, rácsra téve megsütik minden oldalukat. Otthon vagy a tűzhelyre tegyünk fóliát, és azon süssük meg, vagy a sütőben a rácsra téve grillezzük meg őket.
A padlizsán héja el fog feketedni, de ez ne rémisszen meg, mert a belsejének meg kell puhulni. A héj kicsit égett mivolta nem fogja befolyásolni a belső rész állagát, ízét. Beletesszük egy nagyobb tálba és hagyjuk kihűlni. A padlizsán közben levet ereszt, ezt semmiképpen ne dobjuk el, mert remek ízt ad a krémünknek.
Közben vágjuk a hagymás darabokra, és az olajon dinszteljük meg.
Ha készen van a padlizsán, húzzuk le a héját. A belső részt a dinsztelt hagymával, és a fűszerekkel turmixoljuk össze.

A padlizsánt egészben megsütjük, majd a héját lehúzzuk.  A belsejét felaprózzuk, majd előre kockázott hagymával összekeverjük. Sót, borsot, citromlevet keverés közben fokozatosan adagoljuk. Végül hozzáadjuk az olívaolajat és a friss petrezselyemzöldet. Az elkészült padlizsánkrémet legjobb kenyérre, vagy piritossal fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése