Oldalak

2015. május 23., szombat

Padlizsánkrém télire


hozzávalók 2 főre 
1 db közepes méretű padlizsán (kb. 40 dekás)
2 + 1 evőkanál olívaolaj


sütéshez
1 kg durva szemű tengeri só


A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
Durvasóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük.
A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
Hozzáadjuk a két evőkanálnyi olívaolajat, sózzuk.
Sterilizált üvegcsébe kanalazzuk, a tetejére még egy kis olívaolajat (kb. 1 ek) löttyintünk.
Celofánt teszünk a fedő alá és lezárjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése