Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurt
2 tojás, fél tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
fél pohár olaj
1 pohár cukor
2 pohár liszt. (a joghurtos pohárral mérek mindent)
Tetszés szerint bármilyen gyümölcs, mazsola, dió, stb.
Elkészítés:
Mindent összekeverünk, vajazott, lisztezett
tepsiben, előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Variációk: joghurt helyett működik kefírrel,
tejföllel, aludttejjel is.
Finom variációk: almás-fahéjas, barack befőttes,
kakaós-diós-mazsolás, meggyes és sütőtökös. Ez utóbbinál a normál adaghoz 250 g
natúr sütőtökpüré kell, az olaj pedig 125 g margarinnal helyettesíthető.
Én dupla adagot szoktam sütni, az egy nagyobb, kb.
30x40 cm-es tepsit tölt meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése