Oldalak

2015. május 23., szombat

Gyermekbarát hagymaleves


Hozzávalók:
0,5 kg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
1 db húsleveskocka,
2 babérlevél,
kakukkfű,
só, bors,
kevés olaj

Elkészítés:
Megpucolom, felszeletelem finomra a hagymát, és kevés olajon (lehet vajon is) sűrűn kevergetve párolni kezdem. Elég sokáig kell kis tűzön párolni, egészen addig, míg barnás nem lesz, az állaga meg olyan nyúlós egy kicsit. Ezután beleteszem a fokhagymát (fokhagymanyomón áttörve), majd a lisztet. Végül felöntöm kb. 1-1,5 liter vízzel, beledobom a húsleves kockát (igazi húslevessel még jobb), majd a babérlevelet, kakukkfüvet (ebből egy fél mokkáskanálnyi elég), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt még kb. 20 percet kell főzni. Tálalni lehet a hagyományos sajtos pirítóssal, de önmagában is finom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése