Hozzávalók:
0,5 kg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
1 db húsleveskocka,
2 babérlevél,
kakukkfű,
só, bors,
kevés olaj
Elkészítés:
Megpucolom,
felszeletelem finomra a hagymát, és kevés olajon (lehet vajon is) sűrűn
kevergetve párolni kezdem. Elég sokáig kell kis tűzön párolni, egészen addig,
míg barnás nem lesz, az állaga meg olyan nyúlós egy kicsit. Ezután beleteszem a
fokhagymát (fokhagymanyomón áttörve), majd a lisztet. Végül felöntöm kb. 1-1,5
liter vízzel, beledobom a húsleves kockát (igazi húslevessel még jobb),
majd a babérlevelet, kakukkfüvet (ebből egy fél mokkáskanálnyi elég), ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt még kb. 20 percet kell főzni. Tálalni
lehet a hagyományos sajtos pirítóssal, de önmagában is finom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése