Gyors tejszínes almatorta
Hozzávalók:
1 csomag tekercses leveles tészta
3 nagyobbacska alma
3 tojás
3 ek cukor
1 ek fahéj
2,5 dl tejszín
Hozzávalók:
1 csomag tekercses leveles tészta
3 nagyobbacska alma
3 tojás
3 ek cukor
1 ek fahéj
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, a piteformába
igazítjuk, és 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
Amíg a tészta sül, meghámozzuk az almákat, félbe
vágjuk, csutkájukat kikanyarítjuk, és mindegyik felet 8 kis cikkre vágjuk.
Kivesszük a sütőből a tésztát, a felpúposodott
részeit lenyomkodjuk, majd szépen, körkörösen belerakosgatjuk az almacikkeket.
Szórhatunk rá mazsolát vagy meggybefőttet is, illetve körtével is működik.
Egy kis tálban felverjük a tojásokat a cukorral,
hozzákeverjük a fahéjat, a tejszínt, és az almákra öntjük. Visszatesszük a
sütőbe 25 percre.
Tálalás előtt érdemes megvárni, hogy legalább
langyosra hűljön, mert úgy lehet jól szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése