Oldalak

2015. május 23., szombat

Gyors tejszínes almatorta

Gyors tejszínes almatorta

Hozzávalók:
1 csomag tekercses leveles tészta
3 nagyobbacska alma
3 tojás
3 ek cukor
1 ek fahéj
2,5 dl tejszín

Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, a piteformába igazítjuk, és 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
Amíg a tészta sül, meghámozzuk az almákat, félbe vágjuk, csutkájukat kikanyarítjuk, és mindegyik felet 8 kis cikkre vágjuk.
Kivesszük a sütőből a tésztát, a felpúposodott részeit lenyomkodjuk, majd szépen, körkörösen belerakosgatjuk az almacikkeket. Szórhatunk rá mazsolát vagy meggybefőttet is, illetve körtével is működik.
Egy kis tálban felverjük a tojásokat a cukorral, hozzákeverjük a fahéjat, a tejszínt, és az almákra öntjük. Visszatesszük a sütőbe 25 percre.

Tálalás előtt érdemes megvárni, hogy legalább langyosra hűljön, mert úgy lehet jól szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése