Jól kidolgozott, kissé keményebb kelt tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
1 órás kelesztés után lisztezett deszkán 1/2 centi vastagra és kör alakúra nyújtjuk, majd csiga alakban ujjnyi széles csíkra vágjuk a tésztát.
Első használat előtt a hengert folyamatosan forgatva megmelegítjük a parázs fölött (nagyjából 1 percen keresztül), ezután vékonyan megkenjük olvasztott vajjal.
A tésztacsíkot rácsavarjuk a formára úgy, hogy a csík elejét és végét a csavarás alá hajtjuk, és kicsit fedje egymást a tekerés alatt a tésztacsík.
Deszkán meghengergetjük, hogy a tészta rányomódjon a formára, majd megkenjük olvasztott vajjal, ezután beleforgatjuk a cukorba.
Erősen izzó parázs fölött, folyamatosan forgatva 3-5 perc alatt készre sütjük, majd tetszőlegesen fahéjas cukorba, dióba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.
A hengeren hagyjuk fél percig, majd óvatosan lehúzzuk róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése