A tészta hozzávalóit megdagasztjuk, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Ezalatt a papírgurigákat bevonjuk alufóliával. A tésztát lisztezett felületen egy centiméter vastag lappá nyújtjuk. Csigavonalban nagyjából két centi széles csíkra vágjuk, és a beolajozott, alufóliás gurigákra tekerjük úgy, hogy picit fedjék egymást a csíkok. Az elején és a végén az utolsó kör alá hajtjuk a tésztát. Néhányszor meggörgetjük a hengert, hogy a tészta jól tapadjon rajta.
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. A kalácsokat lekenjük tejjel vagy olvasztott vajjal, majd kristálycukorba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk annyi hengert, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett, ne érjenek össze. Többféle módon is süthetjük: 200 fokon időnként forgatva nagyjából 20 percig. Ha van a sütőnek grill sütési módja, akkor csak azt használjuk 200 fokon, és gyakran forgatva sütjük szép barnára a kalácsokat.
A forgatáshoz fém csipeszt használjunk, ezzel a legkönnyebb a gurigák végét megfogni. Amikor elkészült egy adag, rögtön lehúzzuk a formáról, és így hagyjuk hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése