Hozzávalók
- 25 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg búzaliszt
- 5 teáskanál olaj
- 1 kávéskanál só
- A sütéshez
- olaj
- Az ízesítéshez
- só, pirospaprika, csípős paprika, bors, ízlés szerint egyéb fűszer
Elkészítés
- Összekeverjük a liszteket és a sót. Belekeverjük az olajat, apránként vizet adunk hozzá, közben elkezdjük összegyúrni. (Annyi víz kell hozzá, amennyitől rugalmas, de véletlenül sem ragadós, folyós tésztát kapunk.) Negyed órán át pihentetjük.Ezután lisztezett deszkán 1 milliméter vastagságú lepényeket nyújtunk belőle, amelyeknek mindkét oldalát megsütjük vastag falú, száraz (zsiradék nélküli!) serpenyőben. Amikor hólyagosodni kezdenek, már meg is fordítjuk őket. (Nagyon gyorsan sülnek.)A sült tortillákat háromszög alakú darabkákra vágjuk, és bő, forró (tényleg forró!) olajban addig sütjük őket, amíg itt-ott kicsit barnulni nem kezd a szélük. (Ha az olaj nem elég forró, vagy ha túl hamar kivesszük a darabokat, akkor nem lesznek ropogósak.
Egyszerre csak néhányat tegyünk az olajba, hogy bőven legyen helyük sülni.) A kész chipset papírtörlőre szedjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
Tipp: még ízesebb lesz, ha valamilyen fűszernövényt (nagyon apróra vágott kaprot, snidlinget, vöröshagymát, reszelt fokhagymát, őrölt csilit) vagy kevés finomra reszelt, erőteljes ízű sajtot gyúrunk a tésztába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése