A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. (Nagyon lágy, szinte ragacsos állaga lesz.) Letakarva a duplájára kelesztjük.
Megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Rögtön összekeverjük a citromlével, így nem barnul meg nagyon. Megkóstoljuk, ízlés szerint édesítjük, valamint belekeverjük a fahéjat és a citromhéjat is. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, sütőpapírt vágunk a tepsibe.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és elfelezzük. Az egyik felét lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és belehúzzuk a tepsibe. Kevés darált kekszet szórunk rá, és elosztjuk rajta a kinyomkodott almatölteléket. Befedjük a másik kinyújtott lappal, a széleken kissé be is nyomkodjuk a tésztát. Ha fényes tetejű süteményt szeretnénk, akkor a felső lapot megkenjük kevés vízzel elkevert, felvert tojással.
A süteményt villával sűrűn megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon. Nagyjából 35-40 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kockára vágjuk, és megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése