- 15 dkg lencse
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1-2 db szárított csípőspaprika
- fél db zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db erőleveskocka
- 1 db babérlevél
- csipetnyi kakukkfű
- majoránna
- őrölt feketebors
- só
- A lencsét kiválogatjuk és 2-3 órára beáztatjuk.
A felforrósított olajban üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott szalonnát, a fokhagymát, az apróra tört száraz paprikát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, a leveskockát, a kakukkfüvet, a majoránnát, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel, és 1 órán át főzzük. Végül beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát.
2012. december 28., péntek
Csípős lencseleves
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése