Oldalak

2012. december 28., péntek

Csípős lencseleves


  • 15 dkg lencse
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál  olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 db szárított csípőspaprika
  • fél db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 db babérlevél
  • csipetnyi kakukkfű
  • majoránna
  • őrölt feketebors
  • A lencsét kiválogatjuk és 2-3 órára beáztatjuk.

    A felforrósított olajban üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott szalonnát, a fokhagymát, az apróra tört száraz paprikát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, a leveskockát, a kakukkfüvet, a majoránnát, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel, és 1 órán át főzzük. Végül beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése