- 50 dkg lencse
- 50 dkg sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 erőleveskocka
- kevés ét olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- chilipaprika
- piros arany
Elkészítés:
Az előző napon beáztatott lencsét kevés sós vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát kockára vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal, 2 kanál pirospaprikával, chilipaprikával. Beletesszük a húst, felengedjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk. Ha darált húsból készítjük, nagyon hamar kész, ezért ha a lencse már félig puha, összeönthetjük a hússal, hogy együtt párolódjon meg. (Azért kell mindkettőt csak kevés vízzel felönteni, hogy együtt ne legyen túl híg.)Addig főzzük, amíg a lencse teljesen szét nem fő.
A vöröshagymát kockára vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal, 2 kanál pirospaprikával, chilipaprikával. Beletesszük a húst, felengedjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk. Ha darált húsból készítjük, nagyon hamar kész, ezért ha a lencse már félig puha, összeönthetjük a hússal, hogy együtt párolódjon meg. (Azért kell mindkettőt csak kevés vízzel felönteni, hogy együtt ne legyen túl híg.)Addig főzzük, amíg a lencse teljesen szét nem fő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése