Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk, ezután feltesszük főni. A főzővizet aszerint adagoljuk, hogy hígabb vagy sűrűbb levest szeretünk-e.
A gombát közben pároljuk, a sárgarépát és a fehérrépát apróbb darabokra vágjuk, és a fél hagymával, illetve a petrezselyem zöldjével a levesbe tesszük.
Mikor a lencse már csaknem puha, hozzátesszük a gombát és a mézet, megsózzuk.
Az olajból (zsírból) és a lisztből sötétebb rántást készítünk, s amikor a lencse már puha, hozzáadjuk a leveshez, és összefőzzük. A vörösbort ezután öntjük a forrásban lévő levesbe, citromlével vagy ecettel és cukorral ízlésünk szerint utána ízesítjük.
Csipetkét főzünk bele, esetleg kevés tejföllel dúsítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése