Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Zöldborsós csirkeragu leves

 kisebbcsirke apróléka
25 dkgvegyes leveszöldség
15 dkgzöldborsó
3 ekolaj
1 ekliszt
1 dltejföl (vagy kefir)
1 tkcitromlé
1 csokorpetrezselyemzöld
1 mktörött fekete bors
ízlés szerint

A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítjuk (de csak a csontvégződéseknél vágjuk el, nehogy szilánkos legyen), majd a felforrósított olajon a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül, vagyis elpárolog alóla a víz. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és kis kockákra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a citromlével, és 2 evőkanál, forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük. A megmaradt petrezselyem zöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk, és befedve hagyjuk állni 10 percig, csak azután tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése