Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Cukkinikrémleves pirított kenyérkockával

1 dbvöröshagyma
3 dkgvaj
50 dkgcukkini
ízlés szerint
ízlés szerintőrölt feketebors
6-7 dlhúsleves
1,5 dltejszín
ízlés szerintőrölt szerecsendió
2-3 ekfűszerkeverék
1-2dbszeletelt kenyér

Elkészítés:
A hagymát letisztítjuk, felkockázzuk, a vajjal összepároljuk (kb. 3 perc). A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk, sóval, borssal fűszerezve főzzük (kb. 8 percig). Majd a húslevessel felöntjük, és merülőmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk és borsozzuk, szerecsendióval ízesitjük, beleteszünk még pár kanál vegyes fűszert, és készre főzzük (kb. 8 perc alatt). Pirított kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése