Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Gólváró rakott lecsós sárgarépa


Hozzávalók: 4 szál sárgarépa, fél bontott csirke, 25 dkg paprika, 15 dkg paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg tészta, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg sajt, 3 db pörköltszaftkocka, 1 doboz tejföl.
A paprikát, paradicsomot alaposan megmossuk, majd nagyobb kockákra daraboljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, szintén jól megmossuk és felkarikázzuk. A tésztát enyhén sós vízben félig megfőzzük. A füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk, kevés előhevített zsiradékon üvegesre kisütjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, a répát, paradicsomot és a paprikát.
Együtt pirítjuk rövid ideig az áttört fokhagymával ízesítve. Hozzáadjuk a pörköltszaftkockákat, kevés vízzel felengedjük, s rövid ideig lassú tűzön pároljuk. Belekeverjük a tésztát, a csomómentesre kikevert tejfölt, majd kikent tűzálló tálba tesszük.
Tetejét reszelt sajttal hintjük meg, majd forró sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése