Oldalak

2012. július 17., kedd

Sült padlizsán rakottas recept

Hozzávalók:
1 közepes méretű padlizsán 
8 mogyoróhagyma 
5 evőkanál olívaolaj 
6 (lehetőleg Lucullus) paradicsom 
4 gerezd fokhagyma 
3 dkg zsemlemorzsa 
12 dkg füstölt sajt 
2 evőkanál pesto mártás 
1 evőkanál balzsamecet 
őrölt bors 


Elkészítés:
A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, majd a megtisztított és kettévágott mogyoróhagymákkal együtt tepsibe tesszük, 2 evőkanál olajjal megspricceljük, és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a fokhagymagerezdeket, újra megspricceljük 2 evőkanál olajjal, visszatesszük a sütőbe, és még 10-15 percig sütjük, amíg a paradicsomok puhulni kezdenek. Kivesszük a sütőből a tepsit, és a tartalmát tűzálló tálra borítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt füstölt sajttal. A pestót elkeverjük a balzsamecettel, a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre öntjük. 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje pirulni kezd. Melegen tálaljuk, ropogós héjú kenyeret kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése