Oldalak

2012. július 17., kedd

Kerti rakottas recept

Hozzávalók:
60 dkg apró szemű újburgonya, 
50 dkg zöldborsó, 
3-4 szál sárgarépa, 
1-2 zsenge karalábégumó, 
l csomó újhagyma, 
2 dl tejszín 
(vagy l dl tej meg 5 dkg vaj, illetve Ráma margarin), 
2 tojás, 
só, 
őrölt bors, 
l csokor petrezselyem; 
az edény kikenéséhez zsír.

Elkészítés:
Az újburgonyát megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. A zöldborsót kifejtjük, a megtisztított sárgarépát meg az új-hagymát karikákra vágjuk. A karalábét meghámozzuk, és megfelezve, vékonyán felszeleteljük. Az jénait vagy tepsit vastagon kizsírozzuk, és az újburgonya felét az aljára terítjük. Megsózzuk, majd a karalábét, a zöldborsót, a sárgarépát meg a hagymát vegyesen ráhalmozzuk. Ismét megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyem felével megszórjuk, és a maradék burgonyával beborítva újra sózzuk. A tojást a tejszínnel összekeverjük, és a tetejére locsoljuk. (Ha tejszín helyett tejet veszünk, akkor a burgonyára vajat, illetve margarint is morzsolunk.) A tálat befedjük, és a rakottast 40-60 perc alatt megsütjük. A maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése