Oldalak

2012. július 17., kedd

Petrezselyemkrém recept

Hozzávalók:
petrezselyem 
olivaolaj 

Ízesítők és fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés:
Nagy csokor petrezselymet géppel nagyon apróra vágok és annyi olivaolajat adok hozzá amitől kellemesen krémes (pestos) lesz az állaga. 

A magoshoz (szezám, lenmag) egészben keverem hozzá a magokat. 
A fokhagymáshoz a fokhagymát ugyan olyan apróra vágom a géppel mint a petrezselymet. 
A dióshoz a diót is összeaprítom a géppel.

Tanácsok:
Befőttes üvegben, lezárva, hűtőben tárolom. 
Piritósra, sajttal, főtt tésztára, párolt húshoz használom. De a fokhagymás változatot ragukhoz, sült húsokhoz is szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése