Hozzávalók:
petrezselyem
olivaolaj
Ízesítők és fűszerek ízlés szerint.
Elkészítés:
Nagy csokor petrezselymet géppel nagyon apróra vágok és annyi olivaolajat adok hozzá amitől kellemesen krémes (pestos) lesz az állaga.
A magoshoz (szezám, lenmag) egészben keverem hozzá a magokat.
A fokhagymáshoz a fokhagymát ugyan olyan apróra vágom a géppel mint a petrezselymet.
A dióshoz a diót is összeaprítom a géppel.
Tanácsok:
Befőttes üvegben, lezárva, hűtőben tárolom.
Piritósra, sajttal, főtt tésztára, párolt húshoz használom. De a fokhagymás változatot ragukhoz, sült húsokhoz is szeretjük.
petrezselyem
olivaolaj
Ízesítők és fűszerek ízlés szerint.
Elkészítés:
Nagy csokor petrezselymet géppel nagyon apróra vágok és annyi olivaolajat adok hozzá amitől kellemesen krémes (pestos) lesz az állaga.
A magoshoz (szezám, lenmag) egészben keverem hozzá a magokat.
A fokhagymáshoz a fokhagymát ugyan olyan apróra vágom a géppel mint a petrezselymet.
A dióshoz a diót is összeaprítom a géppel.
Tanácsok:
Befőttes üvegben, lezárva, hűtőben tárolom.
Piritósra, sajttal, főtt tésztára, párolt húshoz használom. De a fokhagymás változatot ragukhoz, sült húsokhoz is szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése