Oldalak

2012. május 22., kedd

Almás káposztával sült pulykaszárny


Hozzávalók:
2 db pulykamell

őrölt bors
1 kg savanyú káposzta
1 kg alma
2 db babérlevél
10 szem bors
8 gerezd fokhagyma
½
dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A húst besózzuk, és fél órára félrerakjuk. A káposztát kiöblítjük és lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjük. Bevonjuk a pecsenyealjjal, lefedjük, és 180 fokos sütőben, 2 óra alatt puhára pároljuk, végül fedetlenül pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Igazi ínyencség, tepsiben sült burgonyával a legfinomab

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése