Oldalak

2012. május 30., szerda

Kapormártás./Gizi receptje/


1 csokor kapor
3 ek liszt
5 dkg margarin
1 db húsleveskocka
2 dl főzőtejszín

őrölt fehérbors
citromlé
cukor
víz (v. tej)


A kaprot jól megmossuk, majd apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe a margarint felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és világos színűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük, és még pár percig kevergetve tovább pirítjuk. A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízbe, (tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült mártás) majd a kapros liszthez öntjük, és állandó keverés mellett simára keverjük. Ezután ízesítjük a borssal, citromlével és egy pici cukorral, majd pár percig szép lassan  főzzük, és közben többször megkeverjük. Végül állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt, és alaposan kiforraljuk.
Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom.
Főtt krumplival és virslivel tálaltam, de sült és főtt húsokhoz is kínálhat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése