Oldalak

2012. május 22., kedd

Sörös saláta füstölt baconnel


Hozzávalók:
18 dkg salátakeverék
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
5 dkg vöröshagyma
0,5 dl tetszőleges sör (alkoholmentes is lehet)
2 evőkanál almaecet
1 kávéskanál mutár
csipet só
frissen őrölt bors
4 db hosszú zsemle
8 szelet füstölt bacon
1 db paradicsom
5 dkg Maasdamer sajt
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, kivágjuk a szárhoz kapcsolódó zöld részt, végül 8 szeletet vágunk belőle. A hagymát megtisztítjuk, és közepes darabokra vágjuk.

Mixerben összedolgozzuk a hagymát, az olajat, az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot és a sört. Egy mély tálban összefogatjuk a salátát és az öntetet, majd lefedve hűtőbe tesszük.

A zsömléket hosszanti irányban kettévágjuk, megpirítjuk a belső felüket. A zsömlékre tornyozzuk a salátát, erre helyezzük a bacont, majd az ék alakúra vágott sajtszeleteket, végül a paradicsomot.

Megjegyzés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése