Oldalak

2012. április 23., hétfő

Rakott kínai kel


Hozzávalók:

1 fej/csomag kínai kel
50 dkg darálthús
25 dkg rizsszemtészta (update)
2 fej vöröshagyma (vagy 1 szál póréhagyma)
pár gerezd fokhagyma
kb 1,5-2 dl húsleves alaplé (kockából)
2 dl tejföl
1,5 dl főzőtejszín
2 tojás
só, bors, szerecsendió
olívaolaj

A kínai kelt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy lábasban vizet forralunk. Hozzáadunk 1 tk sót. Mikor a víz fellfort, belerakjuk a kínai kelt és fedő alatt, kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Közben a hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, szerecsendió). Felöntjük kb. 1,5-2 dl húsleves alaplével, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és fedő alatt tovább pároljuk, amíg el nem fő az alaplé.
Ez alatt az idő alatt odateszünk egy másik lábas vizet forralni a rizsnek. A forrástól számítva 5 percig főzzük. (vagy ugye utasításnak megfeleően más fajta rizs esetében) majd összekeverjük a húsos raguval.

Egy hőálló edényt/vagy tepsit olívaolajjal kikenünk. Kínai kel fele, erre a rizses-húsos ragu, majd a kínai kel másik fele.
A tejszínt, a tejfölt és a tojásokat összekeverjük. Picit sózzuk és a kínai kelre öntjük. Tetszés szerinti sajtot reszeljünk a tetejére és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése