Oldalak

2012. március 2., péntek

Meggyes tiramisu

Hozzávalók:
250 g mascarpone,
3 db tojás,
1 üveg meggybefőtt,fagyasztott is jó,
1-2 ek keményítő,
amarettó vagy cherry likőr,
fahéj,
cukor ízlés szerint,
kakaópor,
1-2 csomag babapiskóta,
tejeskávé a piskóta bemártásához.

Elkészítés:
A fagyasztott meggyet lábosba tesszük,öntünk alá egy kis pohár vizet,(a befőttet levével együtt)felforraljuk,ízesítjük cukorral,fahéjjal.A keményítőt kevés vízben elkeverjük és ha forr a meggy ráöntjük,besűrítjük.Hűlni hagyjuk.
A tojások sárgáját 2 ek cukorral habosra keverem,hozzáadom a mascarponét,cherry likőrt,majd szintén habosra keverem.
A tojások fehérjét 1 ek cukorral,csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a tojásos krémbe.
Egy edény aljába tejeskávéba áztatott babapiskótát teszek sorba erre jön a langyos meggy krém fele,ennek tetejére a mascarpone krém fele,szitálok rá kakaóport.Ezután kezdem előröl újra tejeskávéba áztatott babapiskóta,maradék meggykrém majd a maradék mascarponekrém.Végül ennek a tetejére is kakaópor.
1 éjszakára érdemes hűtőbe tenni hogy jól összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése