Oldalak

2012. március 2., péntek

Meggyes krémes

A recept Boros Andié,kis változtatással.


Piskóta:
5 tojás,
5 púpos ek. kakaópor,
15 dkg cukor,
2 ek olaj,
csipet só.

Meggyes tojáskrém:
1 üveg meggybefőtt kinyomkodva,
75 g étkezési kukoricakeményítő,
875 g 3,6%-os tej,
10 db tojássárga,
kristálycukor,
csipet só,
kevés fahéj.

Tetejére:
fél liter tejszín,
3 ek. cukor,
kakaópor.

Elkészítés:a piskótához:
Az 5 egész tojást a cukorral,sóval elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
A kakaóport 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is. Sütőpapírozott közepes tepsibe öntjük.Előmelegített sütőben 180 fokon nekem 10-15 perc alatt sült meg.Kihűtjük.

A krémhez a keményítőt,cukorral,kevés tejjel csomómentesre keverem,majd hozzáöntöm a maradék tejet.A tojássárgákat kevés cukorral felhabosítom,kb 1 dl tejet a lábosból ráöntök.A keményítős tejet felforralom.Amint forr,folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tojássárgás keveréket,besűrítem.Lehúzom a tűzről és belekeverem a meggyet.
A kihűlt piskótára öntöm a krémet.Hagyom kihűlni.
A tetejére a hideg tejszínből kemény habot verek cukorral,csipet sóval.Érdemes bele habfixálót is tenni,nekem most nem volt itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése