Oldalak

2012. március 2., péntek

Fekete erdő szelet


Fekete erdő szelet

Piskóta:
5 tojás,
13 dkg liszt,
2 ek kakaó (és egy kevés keserű csoki reszelék),
15 dkg cukor,
2 ek olaj,
csipet só.

Meggyes töltelék:
1 üveg meggybefőtt,
fél liter folyadék (befőtt leve),
1 csomag tejszínes pudingpor,
cukor ízlés szerint.

Tetejére:
fél liter tejszín,
2 csomag habfix,
kakaópor.

Elkészítés:a piskótához:
Az 5 egész tojást a cukorral,sóval elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
Liszttel elkevert kakaóport 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is. Sütőpapírozott közepes tepsibe öntjük.Előmelegített sütőben 180 fokon nekem 10-15 perc alatt sült meg.Kihűtjük.

Meggyes krémhez felfogjuk a befőtt levét,ha nem lenne elég kipótoljuk tejjel vagy vízzel.Kevés lével csomómentesre keverjük a pudingot,majd hozzáadva a maradék befőttlevet pudingot főzünk,ízlés szerint cukrozzuk.Lehúzzuk a tűzről,majd belekeverjük a meggyszemeket is.

Kapcsos formába vagy a tepsibe amibe sütöttük rakjuk a piskótát,ráöntjük a langyosra hűlt meggyes krémet.
A tejszínhabot kemény habbá verjük a cukorral,habfixálóval és a kihűlt süti tetejére simítjuk,kakaóporral megszórjuk.Hűtőbe tesszük pár órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése