Oldalak

2011. november 30., szerda

Aszalt szilvás palacsinta tészta


Hozzávalók: 2 egész tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 25 dkg aszalt szilva, fél dl olaj, kevés szódavíz, fahéjas porcukor, ízlés szerint, csipetnyi só.
A tojásokat habosra verem, megsózom és belekeverem a lisztet meg a tejet. Annyi szódavizet öntök hozzá, hogy a massza tejföl sűrűségű legyen.Ezután belekeverem az előzőleg megmosott, majd meleg vízben megáztatott, kimagozott és nagyon apróra vagdalt aszalt szilvát. Hozzákeverem az olajat, és fél órán keresztül pihentetem a tésztát. A szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütök belőle, majd félbehajtva, fahéjas porcukorral megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése