Oldalak

2011. január 17., hétfő

Töltött káposzta.

Wokban készültről ugyan még nem hallottam. Miért wokban? A válasz egyszerű, ez volt a legnagyobb edényünk.
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéshús
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30-40 (vagy több) füstölt hús, mondjuk csülök
  • egy nagy fej savanyított káposzta
  • 2-3 marék apró savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 marék rizs
  • tejföl
  • só, bors, paprika, babérlevél
A nem túl sovány húst (pl. dagadó) ledaráljuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát egy kis serpenyőbe tesszük és kisütjük a zsírját. Kiszedjük a sült szalonnát és a húshoz adjuk. A zsírban az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, majd ezt is a húshoz tesszük. Hozzáadjuk a rizst (van a ki előbb félig megpárolja, szerintem felesleges), az összezúzott fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. Az egészet alaposan összekeverjük és félretesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése