Wokban készültről ugyan még nem hallottam. Miért wokban? A válasz egyszerű, ez volt a legnagyobb edényünk.
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30-
40 (vagy több) füstölt hús, mondjuk csülök - egy nagy fej savanyított káposzta
- 2-
3 marék apró savanyú káposzta - 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 marék rizs
- tejföl
- só, bors, paprika, babérlevél
A nem túl sovány húst (pl. dagadó) ledaráljuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát egy kis serpenyőbe tesszük és kisütjük a zsírját. Kiszedjük a sült szalonnát és a húshoz adjuk. A zsírban az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, majd ezt is a húshoz tesszük. Hozzáadjuk a rizst (van a ki előbb félig megpárolja, szerintem felesleges), az összezúzott fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. Az egészet alaposan összekeverjük és félretesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése