Oldalak

2011. július 12., kedd

Amerikai káposzta

Hozzávalók:
1 kg-os fejes káposzta 
1 nagy fej vöröshagyma 
 
1/2 üveg ecetes torma 
45 dkg majonéz 
1 nagy pohár tejföl 
1 teáskanál porcukor 
1 evőkanál mustár 
1 kicsi zeller 
1 szép nagy alma

Elkészítés:
A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk). Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3 óráig állni hagyjuk. 

Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot, mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből), a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert, ezzel is elkeverjük. Végül a kicsavart hagymás káposztát is belekeverjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése