Oldalak

2011. január 16., vasárnap

Almás piskota.


Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg  sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • fahéj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Egy tepsibe alufóliát teszünk, és szép sorban rárakjuk az almacikkeket. Megszórjuk fahéjjal. Alacsony hőfokon betesszük a sütőbe, hogy az almák kicsit párolódjanak, puhuljanak.

Közben kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a habot, óvatosan összekeverjük. Majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Az almákat kivesszük a sütőből, ráöntjük a piskótát és visszatesszük. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, kifordítjuk, így az almás rész kerül felülre.

A krémhez 7 dl tejben megfőzzük a 2 csomag pudingport. Félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezt a krémet szépen rásimítjuk a tésztára.

A 3 dl tejet a 2 csomag tejszínhabporral habosra keverjük. Majd a sütinkre simítjuk, és megszórjuk fahéjjal. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.Almás piskota.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése