Oldalak

2010. december 25., szombat

Sült almahab

4 közepes alma
2 db tojásfehérje
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
4 dkg citromhéj
ízlés szerint édesítőszer
1 evőkanál friss citromlé


Az almákat mossuk meg és süssük puhára a sütőben. Hűtsük le, és kaparjuk ki a héjából. A magházát dobjuk ki. Botmixerrel pépesítsük, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat, kevés édesítőszert (pl. sztíviát), az őrölt fahéjat és a citromlét. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük el az almával. Hőálló pudingformákba adagoljuk ki, majd előmelegített sütőben süssük pár percig, hogy a tojásfehérjét is hőkezeljük. Előzőleg sterilizált vagy alaposan megmosott héjú tojás esetén hidegen, további sütés nélkül is fogyasztható, de minél előbb együk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése