Oldalak

2010. december 25., szombat

Párolt pulykamell paradicsommártással, durumtésztával (ecet és bor nélkül)

60 dkg paradicsom
30 dkg csirkemell
2,5 dk durumtészta
1,5 evőkanál repceolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csapott kávéskanál só
friss vagy szárított majoránna
csipetnyi őrölt feketebors

A paradicsomot hámozzuk meg, magozzuk ki, vágjuk darabokra. A meghámozott fokhagymagerezdeket vágjuk vékony szeletekre. Az olajat egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel. A fokhagymát süssük benne aranybarnára, majd szedjük ki és csöpögtessük le. A kivert mellfiléket tegyük az olajba. kb. 3 perc alatt nagy lángon minden oldalról süssük aranybarnára. A húst sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a majoránnát. Öntsük fel kevés vízzel és adjuk hozzá a paradicsomdarabokat. Az egészet lefedve, kis lángon pároljuk kb. 15 percig. A mellfiléket vegyük ki az olajból, vágjuk vékony szeletekre. A paradicsommártással és friss vagy szárított majoránnalevelekkel díszítve a főtt durumtésztával együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése