Oldalak

2010. december 25., szombat

Almás-joghurtos pulykamell

40 dkg pulykamell
4 közepes alma
8 evőkanál natúr joghurt
4 teáskanál repceolaj
1 csapott kávéskanál só
csipetnyi szerecsendió
leheletnyi Cayenne bors

A megmosott pulykamellfilét enyhén sózzuk be, majd őrölt Cayenne borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Tegyük félre. Egy lapos tűzálló edényt vagy tepsit ecsettel vékonyan olajozzunk ki. Az almákat mossuk meg, szedjük ki a magházukat, majd szeleteljük fel. Egy sor szeletelt almát tegyünk le a tepsire, majd erre egy sor pulykamell kerüljön. Ezt ismételjük meg. A tetejét a fűszerekkel ízesített joghurttal locsoljuk meg. Fedjük le és előmelegített sütőben süssük meg. Amikor kezd pirulni, vegyük le a fedőt (vagy alufóliát) és így süssük további 10-15 percig, vigyázva, hogy ne égjen meg a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése