Oldalak

2010. december 15., szerda

Sajtos csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

A csirkét alaposan mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd szórd rá a húst és az áttört fokhagymát.

Ízlésed szerint sózd, borsozd és pirítsd meg. A paradicsomot szeleteld fel, és a zöldpaprikával együtt keverd a húshoz. Szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel 1-2 dl vízzel. Párold puhára a csirkét.

A lisztet a tejföllel habard simára, és keverd a hús szaftjához. Szórd bele a lereszeltsajtot, és amikor besűrűsödött, tedd bele a csirkét is. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése