Sajtos csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
A csirkét alaposan mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd szórd rá a húst és az áttört fokhagymát.
Ízlésed szerint sózd, borsozd és pirítsd meg. A paradicsomot szeleteld fel, és a zöldpaprikával együtt keverd a húshoz. Szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel 1-2 dl vízzel. Párold puhára a csirkét.
A lisztet a tejföllel habard simára, és keverd a hús szaftjához. Szórd bele a lereszeltsajtot, és amikor besűrűsödött, tedd bele a csirkét is. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése