Oldalak

2010. december 15., szerda

Lekváros linzer

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • ízlés szerinti gyümölcslekvár
  • csipetnyi só

A lisztet a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval keverd össze. Morzsold bele a vajat, add hozzá a tojássárgákat. Annyi tejföllel gyúrd össze, hogy a tészta összeálljon. 15-20 percet pihentesd.

Oszd két részre a tésztát, és lisztezett deszkán nyújtsd nagyon vékonyra. Szaggasd ki linzerformával, az egyik tésztaadagot simával, a másikat lyukas közepűvel. Utóbbiakat kend meg a kenhetőre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele a linzereket, és előmelegített sütőben süsd világospirosra néhány perc alatt.

Amikor a linzerek kihűltek, lekvárral ragassz össze egy simát és egy lyukas tetejűt. Ízlésed szerint porcukorral szórd me

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése