Oldalak

2010. december 15., szerda

Nagyanyáink paprikás csirkéje

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirke
  • 1 nagy szál lángolt kolbász
  • 1 kg zöldpaprika
  • 6 dl tejföl
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 kg vegyes leveszöldség
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 3 evőkanál vegeta
  • törött feketebors, só

Az apróra vágott füstölt szalonnát tedd a kukta aljába. A csirkét vágd kis darabokra, sózd be. A kolbász bőrét húzd le, majd vágd nagyobb darabokra. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, valamint a megmosott paradicsomot karikázd fel. A vöröshagymát vékonyan karikázd fel, a zöldséget tisztítás után vágd kis hasábokra. Kezdd el melegíteni a szalonnát, amíg kevés zsírt nem ereszt. Kevergetés közben szórd bele a pirospaprikát, és azonnal locsold meg 3 evőkanál vízzel. Keverd össze, és a következő sorrendben tedd bele a hozzávalókat: először a hagymakarikákat, a csirkehús-darabokat, a füstölt kolbászt, majd a zöldpaprikát, a zöldséget.
Hagyd néhány percig pirulni, majd annyi vízzel öntsd fel, hogy bőven ellepje. Az ételízesítővel, a törött borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezd meg, és egy órán keresztül főzd, majd tedd bele a paradicsomot. Sózd meg, forrald össze, majd a tejfölt belekeverve forráspontig melegíts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése