Nagyanyáink paprikás csirkéje
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke
- 1 nagy szál lángolt kolbász
- 1 kg zöldpaprika
- 6 dl tejföl
- 25 dkg paradicsom
- 1 kg vegyes leveszöldség
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 dl száraz vörösbor
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál piros fűszerpaprika
- 3 evőkanál vegeta
- törött feketebors, só
Az apróra vágott füstölt szalonnát tedd a kukta aljába. A csirkét vágd kis darabokra, sózd be. A kolbász bőrét húzd le, majd vágd nagyobb darabokra. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, valamint a megmosott paradicsomot karikázd fel. A vöröshagymát vékonyan karikázd fel, a zöldséget tisztítás után vágd kis hasábokra. Kezdd el melegíteni a szalonnát, amíg kevés zsírt nem ereszt. Kevergetés közben szórd bele a pirospaprikát, és azonnal locsold meg 3 evőkanál vízzel. Keverd össze, és a következő sorrendben tedd bele a hozzávalókat: először a hagymakarikákat, a csirkehús-darabokat, a füstölt kolbászt, majd a zöldpaprikát, a zöldséget.
Hagyd néhány percig pirulni, majd annyi vízzel öntsd fel, hogy bőven ellepje. Az ételízesítővel, a törött borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezd meg, és egy órán keresztül főzd, majd tedd bele a paradicsomot. Sózd meg, forrald össze, majd a tejfölt belekeverve forráspontig melegíts
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése