Oldalak

2010. december 14., kedd

Recept.

Kacsamell vörösboros mártásban.

4 db fél kacsmell
2 gerezd fokhagyma
3 ek balzsamecet
2 ek barna cukor
1 dl vörösbor
2 dl málna (fagyasztott)
3 ek vaj

bors
olívaolaj



A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.
Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.
r s kacsamell málnával, kacsamell angolosan, málnás-vörösboros kacsamell



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése