Oldalak

2010. december 14., kedd

Recept.

15 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj vagy margarin
3 tojás
35 dkg liszt
fél kk szódabikarbóna
negyed kk só
5 dkg kandírozott narancsdarabok
2 db narancs leve és reszelt héja
1 kis pohár joghurt



A kuglófformát kivajazzuk, és belisztezzük.
Egy tálban elekrtomos habverő segítségével a cukrot és a puha margarint krémes állagúra kidolgozzuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a narancsok reszelt héjával és a kandírozott narancsdarabkákkal.
Ezt a lisztes egyveleget összekeverjük a tojásos-vajas masszával, majd hozzáöntötjük a joghurtot és a narancslevet.
A tésztát beleöntötjük a kuglófformába és előmelegített sütőben készre sütjük.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy étcsokoládémázzal is bevonhatjuk (ez utóbbi szerepelt az eredeti receptben).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése