- 45 dkg finomliszt
- 2 db házi tyúktojás
- 15 dkg porcukor
- 2 ek házi tejföl
- 1 cs sütőpor
- zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa vagy száraz búzacsíra)
- egy citrom reszelt héja
- 25 dkg házi vaj
- kb. 1,5 kg Jonathan alma
- A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
- A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
- A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
- Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
- Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
- A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
- Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
- A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
- Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal
- befedjük.
- Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
- Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
- A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük.Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.
2013. február 14., csütörtök
Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése