- 3 személynek:
- 3 db egész csirkecomb vagy 6 db felső- ill. alsócomb
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 4 szál sárgarépa
- 1 nagyobb pasztinák
- 1 paradicsom
- 1 piros paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- majoranna
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat befűszerezzük /akár ezt előző este is megtehetjük/, majd félretesszük a hűtőbe, hogy jól átvegye az ízeket.
Ez idő alatt elkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a vastagabb részeit, megmossuk, lecsepegtetjük. A gyökérzöldeket megtisztítjuk, ujjnyi darabokra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát is hasonló méretű szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát is megtisztítjuk.
Egy hőálló tál alját kibéleljük kelkáposztalevelekkel, majd rátesszük a csirkecombokat. Erre kerülnek a zöldségek, amiket ízlésesen eloszlatunk rajta, sózzuk, borsozzuk.
Ez idő alatt elkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a vastagabb részeit, megmossuk, lecsepegtetjük. A gyökérzöldeket megtisztítjuk, ujjnyi darabokra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát is hasonló méretű szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát is megtisztítjuk.
Egy hőálló tál alját kibéleljük kelkáposztalevelekkel, majd rátesszük a csirkecombokat. Erre kerülnek a zöldségek, amiket ízlésesen eloszlatunk rajta, sózzuk, borsozzuk.
180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük, kissé meg is pirítjuk , hogy a csirke bőre ropogos legyen, ill. a zöldségek is kapjanak egy kis színt.
Aki szereti, ekkor még megszórhatja egy kis füstölt sajttal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése