- 6 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg Rama
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- kevés reszelt citromhéj vagy citromlé
"Krém" :
- 5-6 ek őszibarack vagy sárgabaracklekvár
- 80 dkg 20%-os tejföl
Szóráshoz:porcukor.
elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a felkockázott margarint, tovább keverjük.
- A liszbe vegyítjük a sütőport, kanalanként hozzáadjuk a masszához.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- Az egészet lazán összeforgatjuk. Piskótaszerű laza tésztát kapunk.
- Egy sütőpléhre jó minőségű sütőpapírt símítunk. A tészta egyik felét egyenletesen rákenjük.
- Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
- Ugyanígy járunk el a tészta másik felével.
- Ha a lapok kihűltek, az egyiket megkenjük lekvárral.
- A lekvár tetejére símítjuk a tejfölt,
- Ráhelyezzük a másik lapot, rövid időre hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor porcukorral meghintjük (én szőlőcukorral szoktam). Tetszőleges alakzatra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése