Oldalak

2019. november 8., péntek

Töltött gombás borda, annyira finom lett, mintha egy mesterszakács készítette volna!

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésborda,
  • 20 dkg gomba,
  • 15 dkg trappista sajt,
  • 5 dkg póréhagyma,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 10 dkg Amaretto,
  • 3 db sütőpor,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • só, őrölt bors.

Elkészítés

A hús töltésének kétféle módja van. Az egyik egy zsebes változat, ekkor egy késsel zsebet formázunk a húson, a videón látható módon. A másik a klopfolt verzió, ezt is elkészíthetjük a videón látható módon.
A sertésbordát felszeleteljük adagonként egy-egy szeletre.
A szeleteket bevágjuk annyira, hogy széthajthassuk, kis zsebet készítünk. A húst kiklopfoljuk.
Elkészítjük a gombatölteléket. Olajban a felvágott póréhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát, sóval ízesítjük, őrölt borssal és apróra vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd kihűtjük.
Az előkészített hússzeleteket kiterítjük, megsózzuk, gombával és reszelt sajttal megtöltjük,Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése