Oldalak

2019. november 8., péntek

Anyósom a tésztakorong közepébe darált húst tett, tojásba, zsemlemorzsába forgatta és kisütötte!

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 ml kefir,
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna,
  • 250-300 g liszt,
  • só.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 400 g darált hús,
  • 2 db hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • őrölt fekete bors,
  • 2 tasak sós pálcika,
  • 1 db tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj.

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, keverjük össze a kefirt a sóval, szódabikarbónával, majd lassanként adjuk hozzá az átszitált lisztet és gyúrjuk össze. Egy homogén, puha tésztát kell kapnunk. Tisztítsuk meg a hagymát majd szeleteljük fel kockára, keverjük a darált húshoz. Tisztítsuk meg a fokhagymát is és azt is adjuk hozzá a húshoz, fűszerezzük ízlés szerint, majd dolgozzuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, pohárral szaggassunk karikákat belőle.
Helyezzünk mindegyik karikára egy sós pálcikát úgy ahogy a következő fotón látható.
Tegyünk mindegyik tésztakarikára egy adag darált húst úgy, hogy a hús rajta legyen a sós pálcikán, majd tekerjük rá a tésztát.
Verjük fel a tojást majd mártsuk bele mindegyik falatkát, utána pedig a zsemlemorzsában és süssük ki forró olajban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése